Responsive Design

Volledig responsive design
Wij bouwen met en jQuery

Kennisontwikkeling

Kennisontwikkeling
Cutting edge technieken & nette code

ModernIE

Modern.IE & VirtualBox
Onmisbare software voor het testen.

Lego Front-End

Fijne & creatieve werkplek
Met snelle computers en goede sfeer

Scrum bord

Ons scrumbord
Met elk ons eigen lego figuurtje

Scrum bord

CONFERENCES
kennis op niveau houden en uitbreiden

Afdeling Front-end Development & Design

Make things as simple as possible, but not simpler. - Albert Einstein

Onze afdeling Front-end Development werkt continu aan het verbeteren van de gebruikerservaring op onze sites, door intensief samen te werken in een ontspannen en gezellige sfeer. Wij ontwikkelen de meest effectieve en gebruiksvriendelijke user interfaces en vormgevingen zodat de vele bezoekers op onze sites graag terugkeren naar onze sites. Daarnaast zorgt onze afdeling voor het logo- en promotiemateriaal voor PB Web Media en Flora ICT.

Kennisontwikkeling

In de afgelopen jaren heeft de vooruitgang op het gebied van Front-end ontwikkeling een enorme sprong gemaakt, denk aan responsive design en allerlei frameworks en tools om het ontwikkelproces te verbeteren. Daarom is voor ons de uitdaging om voorop te blijven lopen des te groter geworden. Door onze intensieve samenwerking en de controles die we op elkaars werk uitvoeren, leren we van elkaar, delen we zoveel mogelijk kennis en houden we elkaar scherp.

Omdat we regelmatig MeetUps en conferences bezoeken, waar talks worden gehouden over nieuwe technologieën, best practices en soft skills op het gebied van front-end ontwikkeling, houden we onze kennis altijd op niveau. Voorbeelden van de conferences die we bezoeken zijn Fronteers Conference (oktober '15) en Front In Amsterdam (augustus '15).

Alle medewerkers hebben de mogelijkheid om twee weken per jaar te besteden aan (vakgerelateerde) cursussen. Je kunt een online cursus volgen, achter je computer of in een stille ruimte, maar ook een cursus op locatie. We hebben ook een bibliotheek waar je (zo goed als) ongelimiteerd boeken kunt aanvragen. Vooral voor de Development afdelingen (front-end & back-end) biedt dit een uitkomst. Nergens gaan de ontwikkelingen immers zo snel als in de IT.

Bij PB Web Media krijg je dus alle ruimte om je kennis te ontwikkelen, wat zelfs in verregaande mate wordt gestimuleerd door het bedrijf.

Hoe wij werken

Original Image Design
Modified Image <Code>

De front-end afdeling bestaat momenteel uit twee fulltime medewerkers met een gevarieerde set aan skills zodat er heel veelzijdig gewerkt kan worden.

Terwijl wij ons voornamelijk bezig houden met front-end development, worden er ook designs gemaakt voor visitekaartjes, relatiegeschenken en ander promomateriaal. Ook daar komt de kennis van het werken met Adobe software van pas. Onze backlog staat op prioriteit gesorteerd in Jira, waardoor we weten welke taken ons staan te wachten en welke prioriteit hebben.

Maar natuurlijk ligt de focus bij het ontwerpen van de designs en user experience van de grote hoeveelheid websites van PB Web Media en Flora ICT.

De meeste sites hebben bepaalde richtlijnen, maar afgezien van die richtlijnen wordt de site geheel vervaardigd met onze eigen creativiteit. Inbreng van nieuwe innovatieve ideeën wordt natuurlijk gewaardeerd om de site zo modern en functioneel mogelijk te maken en te houden. Voordat de site live wordt gezet ondergaat deze enkele controles. Hierbij staat de controle van eigen werk voorop.

Samenwerken met elkaar is voor ons heel erg belangrijk. Hieronder valt bijvoorbeeld het controleren van elkaars werk, maar ook het samen zoeken naar een oplossing voor problemen. Dagelijks bespreken we wat er op het schema staat in een daily Scrum, zodat er nooit verwarring is over wie wat doet en we zien snel of een teamlid hulp nodig heeft om werkzaamheden snel af te ronden.

Uitgangspunt voor het ontwikkelen van nieuwe websites is dat onze gebruikers zo snel mogelijk de content vinden die ze zoeken, terwijl de sites goed functioneren in alle gangbare browsers en het design van de websites de nieuwste design trends volgt. De sites worden vaak op een vlot tempo gemaakt en gepublished. Wij deployen het design van de site waaraan we hebben gewerkt zelf, zodat we snel kunnen zien of ons werk op de productieservers ook aan de verwachtingen voldoet.

Net als onze Back-end development afdeling gebruiken ook wij PhpStorm als IDE. Deze fijne IDE zorgt ervoor dat we naast HTML en CSS ook comfortabel kunnen werken met PHP code en JavaScript/jQuery.

Samenwerking binnen PB Web Media

PB Web Media bouwt aan een duurzaam bedrijf. Dit houdt onder andere in dat alle afdelingen een gezamenlijk belang nastreven. Een goede samenwerking is hierbij onmisbaar. Er heerst een open cultuur waarbij iedere collega openstaat voor vragen of suggesties. De lijnen zijn kort dus je kunt altijd even met collega's van een andere afdeling sparren als je daar behoefte aan hebt.

Eigen inbreng

Bij PB Web Media koesteren we de eigen inbreng en de ideeën van al onze teamleden. De teamleden met hun inbreng en ideeën vormen namelijk de drijvende kracht achter onze software en designs, marketingstrategieën, onze aanpak op sales gebied en de werkzaamheden op de andere afdelingen binnen het bedrijf. Er is dan ook veel ruimte voor kleine (of zelfs grote) experimenten, waarna we deze ideeën kunnen uitwerken en toepassen.

Software

Wij gebruiken veel open source scripts en libraries om ons ontwikkel process te versnellen en beter te maken. We hebben ons eigen framework geschreven voor de sites waardoor we snel nieuwe sites kunnen omzetten naar responsive design. Hiervoor gebruiken we SASS en jQuery.

Wij testen in/voor de volgende browsers:

Voor het ontwerpen van sites, promomateriaal en visitekaartjes gebruiken wij:

Hardware en werkplek

We werken achter moderne, snelle Mac Pro's met 3 extra schermen van 27" & 4k resolutie. Deze machines zijn voorzien van veel RAM en grafische kracht voor de adobe programma's. Bij specifieke wensen met betrekking tot het OS of computer zijn we flexibel, zodat we tegemoet komen aan de wensen van de medewerker en er efficiënt gewerkt kan worden. Informatie over onze ergonimische werkplekken vind je hier: werkomgeving.
Back to Top